Lesena okna so za zdravje človeka najbolj primerna

Ste tudi vi pred odločitvijo katera okna vgraditi v vaš dom pa ne veste katera bi bila najbolj primerna če ste navdušeni nad naravnimi materiali in želite v svoj dom vnesti pravi duh narave, potem so lesena okna prava izbira za vas. Popolnoma naraven material za izdelavo takih oken bo v vaš dom prinesel svečino in prijetnost, skupaj z novimi tehnikami obdelave in sodobnim dizajnom pa bo vaš dom dobil zelo moderen in sodoben izgled.

Lesena okna so bila v preteklosti, slabo obdelana in povsem neprimerno zaščitena z zaščitnimi premazi, zato je bila njihova življenjska doba krajša, kot jo lahko taka okna dosežejo. Z današnjimi zaščitnimi premazi, lesena okna dosegajo tudi življenjske dobe 60 ali več let in se lahko kosajo z umetnimi PVC okni.

A�

Tudi kar se tiče same toplotne izolativnosti, so lesena okna zelo konkurenčna PVC oknom, saj je les kot glavni material za izdelavo lesenih oken, poznan kot zelo dobro toplotno izolativen material. Tako bodo stroški povezani z ogrevanjem, znatno nižji, bivalna klima v prostoru pa bo nadvse prijetna in topla. K če boljši toplotni izolativnosti pripomore tudi dvo ali trislojna zasteklitev, ki jo številni proizvajalci oken ponujajo še v standardnih različicah oken.

Lesena okna so zaradi same naravnosti uporabljenih materialov in dobrih karakteristik lesa, za človekovo zdravje zagotovo najbolj ugodna od vseh vrst oken trenutno prisotnih na tržišču. Morda pa bo sodobna tehnologija v prihodnosti iznašla umetna okna, ki bodo še bolj ugodno vplivala na počutje in zdravje človeka.